Hoe perfect bewaren en schenken?

Bewaar bier op een koele en donkere plaats, maar niet in de koelkast. Een plek zonder direct zonlicht met een constante bewaartemperatuur van 10-15°C is ideaal.
Zet je bier altijd rechtop, zodat eventuele gistresten zich vastzetten op de bodem van de fles. Bieren met een kurk, leggen we best neer zodat de stop steeds nat blijft.
Plaats het bier een 1 à 2u voor uitschenken in de koelkast.
Zorg ervoor dat je bier op de juiste temperatuur gekoeld is. Maar wat is die juiste temperatuur? We geven je alvast één belangrijke vuistregel mee: alles in de frigo, behalve donkere bieren.
De volgende stap is het uitschenken:
Hou je glas vast aan de onderkant en hou het glas wat schuin (idealiter in een hoek van 45° onder het flesje).
Schenk vervolgens het bier rustig boven het glas en laat het in een spiraal langs de wand lopen.
Wil je tijdens het schenken wat meer schuim, dan hef je de fles gewoon iets hoger. Zodra het bier de bovenrand van het glas nadert, breng je het glas geleidelijk aan recht.
Belangrijk is om het flesje niet te laten "klokken" tijdens het schenken, omdat dan de gistresten kunnen loskomen van de bodem en het bier vertroebelen.
Neem dus de tijd om het bier rustig in het glas te schenken! Vermijd tijdens het schenken ook ieder contact tussen het glas en de fles.
In een café zie je vaak dat na het tappen het overtollige schuim met een spaan afgesneden wordt. Thuis doe je dat best niet.
Schenk je bier zorgvuldig uit en zorg zo dat er niets van het kostbaar gerstenat verloren gaat.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin